Gå til lyse.no ›

Demo:Lyse

Meny
Felles utviklingsprosjekt innen velferdsteknologi
Felles utviklingsprosjekt innen velferdsteknologi
Dette prosjektet har som mål å gjøre det enklere og tryggere å bo hjemme i sin egen eksisterende bolig lengst mulig. De aller fleste brukere er opptatt av nettopp dette. Hele prosjektet er bygget opp rundt 3 ekte historier skrevet av hjemmesykepleiere i Randaberg og Stavanger kommune, og som beskriver situasjoner som de ofte møter.

Prosjektet har hatt 28 brukere fordelt på 19 ekisterende boliger, og de er rekruttert utifra de 3 brukerhistoriene som hjemmesykepleien skrev i begynnelsen av prosjektet. De tre gruppene er personer med bevegelsesvansker, personer med kognitiv svikt og friske eldre som pr idag ikke mottar tjenester fra kommunen hjemme. Neste steg var å finne tjenester som vi enten kunne videreutvikle, gjenbruke eller utvikle fra begynnelsen av.

Prosjektet har testet ut 15 ulike tjenester innen 3 hovedkategorier; Trygghets og sikkerhetstjenester, Smarthus-tjenester og Nye kommunikasjonstjenester. De fleste boligene har fått tjenester levert over fiberoptisk kabel, en infrastruktur som ikke har noen begrensninger knyttet til båndbreddekrevende tjenester eller symmetriske tjenester. Et godt eksemple på dette er bruk av Full HD videokommunikasjon enten mellom brukere, pårørende, helsepersonell eller frivillige organsiasjoner. Stavanger Røde kors er vår samarbeidspartner blandt frivillge organisasjoner, og har blandt annet deltatt i uttesting av besøkstjenesten ved bruk av videokommunikasjon.

Prosjektet har fått mye oppmerksomhet, ikke minst takket være brukere som gjerne har delt av sine erfaringer, samt bruk av vår egen demo-leilighet på Mariero. For mer informasjon, se vår side for medieomtaler eller se våre visjonsvideoer fra prosjektet her på Youtube

 

Partnere

Demo Lyse prosjekter

Vis kategori: Alle