Gå til lyse.no ›

Demo:Lyse

Meny
Lyse Idéer
Lyse Idéer
Lyse Idéer er en innovasjonskonkurranse som tar utgangspunkt i dagsaktuelle problemstillinger i samfunnet, regionen vår og potensielt innenfor Lyses virksomhetsområde. Vi samler deltakere med tverrfaglig bakgrunn fra Lyse konsernet og regionen, for å få til krysskoblinger på tvers av bransjer, sektorer og fagområder. Målet er at deltakerne, som jobber i grupper under Lyse Idéer, kommer frem til nye og innovative teknologier, produkter eller tjenester på den aktuelle problemstillingen.

Lyse Idéer ble i 2013 initiert av Toril Nag (konserndirektør Tele) etter å ha hørt om konseptet Oslo Youth Challenge. Stavanger Youth Challenge var oppstarten til Lyse Idéer og handlet om å utvikle nye tjenester for å gjøre Stavangerregionen mer attraktiv for ungdom. I 2013 vant Null+, som skulle koble unge arbeidstakere og passende arbeidsgivere i Rogaland og Norge. Premien Null+ vant var blant annet å snakke under TEDx Stavanger, se den her.

I 2014 var fem frivillige organisasjoner samlet hos Lyse for å tenke ut nye teknologiske løsninger som kunne hjelpe deres sak. Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO) stakk av med seieren med en applikasjon som skal gi rask hjelp til tidligere rusavhengige som er i situasjoner hvor de blir fristet av rusmidler. Les mer om RIO og Lyse Idéer her og her.

I 2015 handlet Lyse Idéer om hvordan eldre kunne bo lengre hjemme ved hjelp av nye teknologier eller tjenester. Vinnergruppen ble Vift og skal legge til rette for å fasilitere middagsselskap hos eldre hjemmeboende personer. Vift sin løsning vil dekke behov som ernæring, i tillegg til koblingen med det sosiale når man spiser sammen. Les om arrangementet her og her.

Følg gjerne Lyse Idéer på Facebook!

Demo Lyse prosjekter

Vis kategori: Alle